Guide til rekkverkbyggeren – Easy Smart og Easy Glass Up

Rekkverkbyggeren vår er et revolusjonerende verktøy for å bestille komplett rekkverk. Du tegner formen, bestemmer detaljer og vi sender deg alt du trenger for må montere selv.

Bilde fra rekkverkbyggeren til Smart Rekkverk

Klikk på knappen for å starte å tegne. Klikk én gang for å sette startpunk, deretter klikker du hvor neste hjørne skal være.

Klikk på det siste punktet for å fortsette en form, eller der du vil starte en ny form (f.eks. ved et mellomrom i rekkverket.)

Du behøver ikke å være nøyaktig med vinkler, bortsett fra 90 grader. Det er viktig for å kunne plukke hjørne-deler til skinne og topp.

Bilde fra rekkverkbyggeren til Smart Rekkverk

Etter at du har dobbeltklikket for å avslutte en del av rekkverket, klikker du ca. der du vil fortsette rekkverket. Verktøyet oppretter da et mellomrom. Det kan være f.eks. en stolpe, en trapp/åpning eller en vegg.

Nøyaktige mål legger vi til i neste steg.

Bilde av rekkverkbyggeren til Smart Rekkverk

Når du er ferdig med tegningen av rekkverket, klikk på knappen “Ferdig med tegningen”.

Bilde fra Smart rekkverks rekkverkbygger

Nå skal du legge inn de nøyaktige målene du har tatt. Formen på rekkverket vil justere seg etter de riktige målene du legger inn.

Husk å legge inn for mellomrommene også. Når du har lagt inn alle målene, klikk på knappen “Ferdig, klar for neste steg”.

Les mer om måltagning her

Der to vegger på rekkverket møtes må det være en overlapping. I tegneprogrammet kan du selv velge hvor den skal være, og vi regner ut nøyaktige mål for materialene.

Dette er et visuelt valg, og bestemmer hvordan profilen på rekkverket blir. På tegningen ser du et rekkverk sett ovenfra, og hvordan den fremste glassveggen overlapper.

Når du har valgt overlapp for alle hjørnene, klikk på knappen “Ferdig, klar for neste steg”.

Bilde til rekkverkbyggeren fra Smartrekkverk

Nå må du velge hvilke side som er innsiden av rekkverket ditt. Rekkverkbyggeren er smart, men ikke tankeleser!

Brunt er innsiden, og det grønne er gresset utenfor.

Fest i vegg?

Veggefeste kan være en god ide for å gjøre rekkverket enda mere stabilt. Det er ikke påkrevet eller nødvendig.

Bilde fra rekkverkbyggeren til Smart Rekkverk

Avhengig av om du skal skru rekkverket i tre eller betong/mur må du ha forskjellige skruer og tilbehør. Det er mange forskjellige typer mur og betong, men våre skruer og plugger passer for alle, og vi plukker og Husk at du må ha minst 8 cm å skru i!

Les mer om forskjellene her.

Bilde fra Smart Rekkverks rekkverkbygger

Hvilke glass ønsker du? Vi tilbyr klart, sotet og farget.

Bilde fra Smart Rekkverks rekkverkbygger

Våre glass består av 2 plater som er limt sammen. Dersom man ikke har noen form for beskyttelse vil det kunne forekomme delaminering. Det er når fukt og urenheter trenger seg imellom glassplatene og forårsaker visuelle lyter.

Med rund eller firkantet topp får du best beskyttelse. Toppen monteres på en gummilist som enkelt presses ned på glasset.

Så er du ferdig. Klikk på “Regn ut materialer” og se hvordan rekkverket blir seende ut og hvilke produkter som kommer i bestillingen. På neste steg betaler du med kort, og vi sender deg alt du trenger i en leveranse.

Dersom du er så uheldig å ha et rekkverk med mål som IKKE går opp i våre standard glass, vil du få muligheten til å sende oss en lenke til rekkverket ditt, og vi tar kontakt med deg om bestilling.