Dette bør du tenke på når du handler glassrekkverk

1. Hindre fall og ulykker

Det er svært viktig for oss at du som kunde til enhver tid er trygg på at vi ivaretar sikkerhet for deg. Vi forhandler kun Q-Railing. Deres glassrekkverk er teknisk godkjent i henhold til Norsk Standard NS3510:2015. Det vil si at skinne, glass og håndløper i de ulike systemene er testet som et system slik at det tåler kravene til Norsk Standard. Det holder ikke at kun glasset er testet, om skinnen du monterer glasset i ikke er testet sammen. Dette gjelder enten du velger glassrekkverk med eller uten stolper.

Rekkverk med glass er et fag!

Sørg alltid for å få oversendt teknisk godkjenning for det glassrekkverket du ønsker deg.  

2. Skinner

Hva skiller en god og dårlig skinne?

En god skinne er først og fremst systemtestet med glass. Den er dimensjonert til sitt bruk, kvalitetssikret av produsenten før den forlater fabrikken, og den beholder kvaliteten år etter år uansett hvilke forhold den befinner seg i. En god skinne i anodisert eloksert aluminium har blitt behandlet slik at den ikke blir stygg eller “irrer” etter kort tid. Dette er en krevende prosess om den skal tåle de røffe forholdene i Norge. En god skinne er designet på en måte som gjør at du slipper å tenke på frostsprengning da skinnen er drenert slik at vannet som kommer ned i skinnen renner ut igjen. Gummipakningene som følger med skinnen og tetter mellom glass og skinne er av ypperste kvalitet slik at du ikke trenger å tenke på om det “morkner” eller mister sin funksjon etter kort tid.

Design er mer enn utseende, det er også god funksjonalitet og enkelt og sette sammen.

Våre skinner kommer med ferdig hjørner og festepinner slik at du kun trenger å kappe rette kapp. Skinnene og hjørnene dunker du enkelt sammen med en gummihammer. Det er ferdig freste hull til skruer og rett festemateriell følger selvfølgelig med.

Våre håndløpere har samme krav til kvalitet som våre skinner.

3. Glass

Glass er ikke bare glass. Det finnes en standard for hvilke glass du skal bruke i rekkverk. Denne heter NS3510. NS 3510 angir krav til personsikkerhetsruter i ulike bruksområder i byggverk og inneholder tabeller for dimensjonering av glass i rekkverk og veggkonstruksjoner. Det er tatt utgangspunkt i bestemmelsene i byggteknisk forskrift (TEK10) til plan- og bygningsloven, og standarden angir et ytelsesnivå som tilfredsstiller regelverket. Standarden NS 3510:2015 er en revisjon av NS 3510:2006.

Det er et minimum at du som kunde får glass som er i henhold til dette.

Glass kommer også i ulike kvaliteter selv om de er av riktig tykkelse. Vi bruker glass av høyeste kvalitet som igjen gjør deg som kunde sikker på at de vil vare lenge og tjene som det sikkerhetsproduktet det skal være.

4. Hva skal jeg feste i?

Det er ikke vilkårlig hva eller hvordan du fester rekkverket ditt. Om det du plasserer rekkverket på ikke er dimensjonert for det, hjelper det ikke hvor bra rekkverket er. Du bør alltid få med festemateriell der du kjøper rekkverk. Det betyr at leverandøren har tatt ansvar for hva som skal til for å feste rekkverket. Det er allikevel opp til deg at det du fester i sitter skikkelig.

5. Vedlikehold

Et glassrekkverk av god kvalitet krever minimalt med vedlikehold. Anbefaler rengjøring av glassrekkverket 2 ganger pr år. Vi leverer renseprodukter til alle våre rekkverk og om du bruker disse etter våre anvisninger, opprettholdes den varigheten som forventes av våre produkter.